Hitachi nu glumeste cu hard disk-urile: 1TB/platan

Hitachi nu glumeste cu hard disk-urile: 1TB/platan

hitachi-deskstar-and-cinemastar-drives-dishes-up-1tb-on-a-single

Chiar daca hard disk-urile de cativa TB au renuntat sa fie subiect de stire, Hitachi a reusit o performanta destul de speciala in ceea ce priveste unul dintre cele mai vechi mijloace de stocare a informatiei.

Avand in vedere hard disk-urile de 3,5 inci, nu cele de 2,5 pentru notebook-uri, cei de la Hitachi au atins performanta inghesuirii a nu mai putin de 1 TB de date pe un singur platan. Daca acest reper de densitate nu va este suficient, ganditi-va ca intr-un inci patrat, deci 2,54 x 2,54 cm, aveti nu mai putin de 569 gb de date.

Pe langa beneficiul evident al stocarii de mai multe informatie in acelasi spatiu fizic, comunicatul de presa disponibil pe Engadget atrage atentia asupra multor alte beneficii pentru utilizatori. Plecand de la aceasta premisa urmatoarele hard disk-uri Deskstar 7K1000.D si 5K1000.B, datorita utilizarii noului mediu de stocare mai dens, vor prezenta viteza mai mari cand vine vorba de ratele de transfer pe si de pe disk. Pe langa acest aspect, va scadea consumul energetic deoarece, daca dispunerea datelor pe disk este mai apropiata una de alta, capul de citire va parcuge o distanta mai mica in fiecare directie de citire.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: