19 iul. 2011 | 11:04

GPS-urile pentru drumetii de la Garmin au acum si camera foto

ACTUALITATE
GPS-urile pentru drumetii de la Garmin au acum si camera foto

Care sunt GPSurile pentru drumetii? Ei bine cel din imaginea alaturata este unul dintre ele. Spre deosebire de un GPS normal acesta dispune de o antena externa mai puternica, un sistem de harti creat special pentru folosirea acestuia pe munte si este rezistent la socuri si la intemperii. In principiu este tot un GPS insa nu este creat pentru autostrazi sau orase. Pentru a ingloba cat mai multe functii intr-un singur dispozitiv Garmin a adaugat in noile dispozitive GPSMAP 62 si o camera foto. Evident, nu este vorba de o camera profesionala, insa rezolutia de 5 Megapixeli si 3.5 GB de memorie interna sunt suficienti pentru a imortaliza momente speciale.

“Petrecand timp alaturi de cataratori, persoane pasionate de drumetii si biciclisti montani, am realizat ca acestia nu au intotdeauna energia sa rascoleasca prin geanta lor dupa un aparat foto ori de cate ori vad ceva memorabil”, a precizat Martin Resh, product manager pe divizia Outdoor in cadrul Garmin. “Camera foto integreaza fotografia in procesul de navigatie, asigurand ca dupa orice aventura vei avea o poveste insotita de imagini.”

Cand o fotografie este captata, inregistreaza automat coodonatele locului prin intermediul tehnologiei Geotagging. Astfel informatia geografica poate fi utilizata in orice moment ca punct de referinta sau ca destinatie la care se poate ajunge prin ghidare GPS.

Noile dispozitive sunt dotate cu ecran de 2,6 inci,  care functioneaza perfect la lumina puternica a soarelui, dispun de interfata intuitiva pushbutton, includ o baterie cu o autonomie de 16 ore de functionare, un receiver GPS de inalta sensibilitate si o antena quad helix pentru o receptie mai buna. Astfel, seria GPSMAP 62 se muleaza pe activitati si interese variate.