GPS pentru DSLR-uri Pentax – O-GPS1

GPS pentru DSLR-uri Pentax – O-GPS1

Pentax GPS, Pentax o-GPS1

Desi conceptul de GPS la aparate foto sau de geotagging nu este nou in ceea ce priveste camerele foto actuale, fie ele si compacte, daca aveti anumite DSLR-uri s-ar putea sa fi pierdut acest tren. Pentru aceasta problema, in general, si pentru DSLR-urile Pentax K-5, „jucaria” K-r si modelul 645D in particular, Pentax a creat o solutie intitulata O-GPS1.

Dupa cum ii zice si numele, acest dispozitiv poate fi atasat la aparatul vostru, dintre cele mentionate mai sus, moment dupa care fiecare fotografie realizata va avea datele despre latitudine, longitudine, altitudine si unghi de fotografiere imprimate in meta tag/geotag.

Daca aveti un K-5 sau K-r, puteti beneficia in plus de o functie intitulata ASTROTRACER, care pe baza locatiei GPS si a momentului zilei combinat cu pozitia aparatului si in urma unor calcule complicate va va permite sa faceti poze mult mai clare la… stele, daca va incanta astfel de activitati.

Pretul este de 250$ pentru aceasta jucarie, insa e foarte important sa aveti ultimul firmware instalat pe DSLR pentru ca totul sa mearga brici.

Citește și:
Etichete: