Google va lansa un nou telefon oficial: Nexus Prime

Google va lansa un nou telefon oficial: Nexus Prime

google-nexus-prime-android-4-0-phone-could-launch-in-october

Primul telefon oficial cu Android a fost HTC Dream, numit si T-Mobile G1. Dupa mai bine de un an a aparut Nexus One, iar dupa inca ceva vreme a aparut Nexus S. Aceste trei terminale sunt  singurele dispozitive cu Android marca Google, desi  au fost produse de HTC, respectiv Samsung.

Chiar daca nu s-au diferentiat semnificativ de alte telefoane cu Android, acestea au fost mai apropiate de sufletul gigantului Google, indiferent de compania producatoare. Fiecare dintre ele a adus o noua versiune a popularului sistem de operare pentru portabile, iar odata cu apropierea de versiunea 4.0 de Android, compania pare sa pregateasca o noua varianta a popularei serii Nexus sub numele de Nexus Prime.

BGR, impreuna cu alte cateva site-uri  de profil, au aflat ca printre inovatiile sus numitului telefon se numara un ecran de 4,5 inci Super AMOLED HD cu rezolutie 720p, un chipset OMAP4460 la 1,5 GHz si nu in ultimul rand o data de lansare globala pentru luna octombrie.

Marea avanpremiera legata de acest terminal va fi insa sistemul de operare, zvonurile sugerand ca acesta va fi primul terminal cu Android 4.0 „Ice Cream Sandwich”.

Citește și: