Google „uita” site-urile pirat

Google

google-dr-evil

Intr-o lume in care fenomenul pirateriei capata amploare pe zi ce trece, fiecare mare companie incearca sa o combata prin metode din ce in ce mai inventive. Asa se face ca cei de la Google au decis sa „uite” o serie de cuvinte cheie sau website-uri care au legatura cu distribuirea ilegala de continut online.

Astfel site-uri de file sharing, deja celebre precum: The Pirate Bay, isoHunt, 4Shared sau Torrentreactor nu mai pot fi gasite prin cautari pe Google decat daca numele lor sunt introduse complet si corect. De asemenea termeni precum BitTorrent, uTorrent sau RapidShare au fost si ei ignorati.

Prin aceasta miscare, gigantul motor de cautare cauta sa micsoreze numarul impresionant de accesari zilnice de care se bucura acesti „sustinatori” ai pirateriei online. Problema care apare este ca prin „uitarea” acestora, unii utilizatori vor ajunge tot mai greu sa afle de beneficiile utilizarii legale a acestor servicii de peer to peer file sharing.

La Smart IT orice platforma de dezvoltare este acceptata.

– CEA MAI AMPLA COMPETITIE DE WEB & MOBILE DIN ROMANIA –

Inscrie-ti aplicatia!

Oricat de benefica pentru continutul cu drepturi de autor, aceasta amnezie partiala a motorului de cautare seamana izbitor de mult cu o forma mai putin fatisa de cenzura. Este perfect adevarat ca pirateria aduce prejudicii imense creatorilor de drept, dar asemenea actiuni nu fac decat sa contureze in mintea utilizatorului, un Google din ce in ce mai putin cool.

Sursa: Pocket-lint

 

Citește și: