Google + Twitter + SayNow = ajutor pentru egipteni

Google + Twitter + SayNow = ajutor pentru egipteni

Luand in considerare situatia din ce in mai complicata din Egipt la nivel politic, si nu numai, Google a initiat un proiect pentru a ajuta raspandirea mult mai rapida a informatiilor de la persoanele aflate in Egipt.

Indiferent daca cei care vor sa ofere o informatie au sau nu cont pe twitter, cu ajutorul unui serviciu de tip speak-to-tweet, oricine poate posta un mesaj pe internet.

In urma unei colaborari dintre Google, Twitter si SayNow (achizitionata saptamana trecuta de catre gigant), oricine are acces la un telefon poate posta pe Twitter. Fara o conexiune la internet sau cont de orice gen, orice mesaj postat prin acest sistem va avea implicit tag-ul #Egipt. Numerele internationale, care sunt deja valabile, sunt +16504194196, +390662207294, +97316199855. Iar pentru a asculta aceste mesaje orcine poate forma aceleasi numere de telefon.

A fost creata si o pagina speciala de twitter accesibila la adresa http://twitter.com/speak2tweet, pentru a inlesni si mai mult accesul la informatiile de ultima ora din zona. Tinand cont de antecedente serviciului Twitter pentru a raspandi stirile importante in caz de catastrofe, acest proiect isi propune sa ajute pe cat posibil cetatenii Egiptului sa aiba acces la informatii relevante cat mai rapid.


Sursa: Google Blog

Etichete: