Google nu solidarizeaza cu jailbreak-ul

Google nu solidarizeaza cu jailbreak-ul

Daca ati urmarit stirile din ultimele saptamani legate de unul din beneficiile de a avea cea mai recenta versiune de Android 3.1 pentru tablete si 2.3.3 pentru smartphone-uri, ati fi sesizat un nou serviciu care va deveni disponibil cu aceast update si care se va reflecta intr-o noua aplicatie pe ecranul terminalului vostru. Este vorba despre Movies.

Google Movies

Plecand de la premisa de a inchiria continut video proaspat si de calitate, Google a incheiat un set de contracte cu casele de productie americane extrem de bine pus la punct.  Din pacate pentru cei care si-au root-at aparatele, adica au dobandit drepturi de super user pe sistemul de operare al celor de la Google, in momentul in care vor incerca sa acceseze respectiva aplicatie vor primi un mesaj de eroare numarul 49 – Failed to fetch license.

Argumentul celor de la Google legat de aceasta problema pare sa fie legat de textul prevazut in contractul incheiat cu casele de productie. Logica, cel putin aparent, a acestui gest pare a fi faptul ca in momentul in care posesorul unui dispozitiv cu Android root-at ar inchiria un film, in secunda urmatoare poate copia acel film pe PC, pierzandu-se tot conceptul de inchiriere. Astfel de tentative au mai fost initiat si de Apple cu al sau iTunes si iBooks, insa la putin timp au fost demontate. Sa fie oare Google mai puternic?


Sursa: Engadget