Google Majel: un Siri killer pentru Android

Google Majel: un Siri killer pentru Android
12:10 15.12.2011

android-majel-siri

In ziua de azi tot mai putine lucruri sunt unice sau tind sa ramana asa doar pentru putin timp. Mai ales in domeniul tehnologiei este aproape imposibil sa inventezi ceva care sa devina un avantaj competitiv greu de replicat.

De la lansarea iPhone 4s si introducerea „revelatiei” Siri si pana acum a trecut suficient de mult timp in care lumea Android a „salivat” la functiile primului asistent personal virtual.

Asadar se aud vorbe in piata, cum ca gigantul Google pregateste al doilea asistent personal virtual sub numele de Majel (nume preluat cel mai probabil din seria Star Trek).

Surpriza consta in faptul ca am putea beneficia de serviciile acestui asistent pana la sfarsitul anului. Majel are toate sansele sa inlocuiasca actualul serviciu de pe Android: Voice Actions, care in momentul actual este departe de Siri. Cu alte cuvinte pentru a avea succes noul sistem de comenzi vocale va trebui sa recunoasca expresii mult mai naturale si sa fie capabil sa indeplineasca un set extins de sarcini si cerinte din partea utilizatorilor.

Era oarecum subinteleasa o asemenea mutare din partea Google, daca luam in calcul cantitatea imensa de date de care dispune. Practic Apple a dat startul si nu cred ca ne vom mira prea tare daca Majel o va face K.O pe Siri cat ai zice Android.

Ramane totusi sa vedem cand si sub ce forma vom face cunostinta cu mult doritul asistent personal din cofetaria Google.

Sursa: Pocket-lint

 

loading...