Google lanseaza aplicatia stand alone Google Translate pentru iOS

Google lanseaza aplicatia stand alone Google Translate pentru iOS

Momentan, aprope toate serviciile Google pot fi accesate online cu ajutorul unor interfete optimizate pentru dispozitivele celor de la Apple. Gigantul a hotarat insa ca este momentul pentru o noua aplicatie ce functioneaza pe iOS.

Chiar daca din august 2008 deja puteati utiliza o varianta optimizata a Google Translate pentru telefon, ieri Google a lansat o aplicatie proprietara  pentru acelasi dispozitiv. Actiunea este demna de tot respectul utilizatorilor de terminale mobile, criticabila este insa diferenta de timp intre momentrul lansarii aplicatiei pe Android si pe iOS.

Pe langa suportul pentru traducerea in peste 50 de limbi straine, noul Google Translate vine si cu motor de recunoastere a vocii. Astfel, daca vorbiti in una dintre cele 15 limbi straine suportate de aplicatie, cuvintele spuse de sunt transformate in text, dupa care sunt traduse. Nu lipseste nici modulul de citire (text to speech). Disponibil momentan „doar” in 23 de limbi diferite, acest modul citeste fara probleme orice fraza introdusa in aplicatie.

Aplicatia ruleaza pe orice dispozitiv iPhone [review iPhone 4] sau iPod Touch, indiferent de generatie, cu conditia sa aiba o versiune de firmware instalata mai recenta decat 3.0.


Sursa: Googleblog

Citește și: