Google incepe dictatura pe Android Market

Google incepe dictatura pe Android Market

Daca Apple era privita cu ranchiuna cand aplicatiile nu intrau in AppStore din diverse motive, acum Google, care parea mult mai liberala in ceea ce priveste politica de admitere a aplicatiilor in Market, are un comportament la fel de, daca nu chiar mai agresiv.

In acest caz este vorba de un set de emulatoare intitulate Nesoid, Snesoid, Gensoid, N64oid, Ataroid, Gearoid si Gameboid. Toate sunt emulatoare de console nu foarte noi, create de Yongzh sau Yong Zhang, dupa numele lui real. Daca initial Sega a atras atentia asupra a doua emulatoare care au fost eliminate din Google Market, saptamana trecuta Google a decis ca regulile unei democratii bine intelese ar trebui schimbate radical in ceea ce priveste magazinul virtual de aplicatii al companiei.

N64oid

Concret, toate aplicatiile de mai sus, care erau contra cost, au fost scoase din Market, iar licenta de dezvoltator apartinand lui Yong Zhang a fost anulata. Problema este ca respectiva persoana si-a pierdut painea de la gura, aceste proiecte fiind singura sa sursa de venit. Si sa nu mai amintim de cumparatorii nemultumiti care nu-si mai pot descarca aplicatiile platite.

O solutie temporara a fost mutarea aplicatiilor intr-un alt magazin de aplicatii pe Android, intitulat SlideME, si trecerea lor in regim gratuit. Din pacate, sunt mari sanse ca acest nou sistem sa nu fie adoptat de foarte multi clienti, odata cu trecerea timpului problema financiara fiind coplesitoare pentru respectivul dezvoltator.

Cum si-a argumentat Google decizia radicala? In nici un fel.


Sursa: Slideme

Citește și: