Google da bani in avans pentru patente

Google da bani in avans pentru patente

doj, department of justiceCele mai valoroase bucati de tehnologie au ajuns patentele, mai degraba decat produsele efective, prin urmare aspectul elementului de antitrust trebuie studiat cu atentie in cazul fiecarei companii.

In SUA o companie intitulata NORTEL, care detine aproximativ 6.000 de patente din domeniul tehnologiiilor Wireless si nu numai, de saptamana viitoare va fi scoasa la licitatie. Pentru ca totul sa mearga cum trebuie si pentru a evita eventualele probleme in aceasta intelegere ce urmeaza sa aiba loc pana la sfarsitul saptamanii viitoare, Departamentul de Justitie American a fost implicat in fiecare pas si a supravegheat cu atentie fiecare posibil client, in frunte cu Google.

Chiar daca si Apple, RIM si Microsoft se afla prin posibilii cumparatori, faptul ca 900 milioane de dolari vor fi acceptati ca o oferta licita, nepunandu-se problema de eventuale procese de antitrust, nu face decat sa creasca si mai mult increderea statului american in deciziile Google.

Investitia de aproape un miliard de dolari intr-o companie nu foarte cunoscuta nu este una dintre cele mai populiste decizii, insa cu siguranta au fost cantarite toate reperele de performanta asociate acestei decizii si a fost luata o hotarare, speram sa ai aiba un scop nobil. In cel mai rau caz, Google va castiga sutele de milioane de dolari in daune din diverse procese pe care le poate intenta dupa ce va detine respectivul portofoliu.


Sursa: Wall Street Journal

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI