Google castiga, castiga, castiga

Google castiga, castiga, castiga

In aceste zile Google a dat publicitatii cifrele de profit in care se reflecta activitatea companiei din ultimul trimestru, mai precis Q1 al lui 2011. Mergand de la ideea ca, probabil, la asta s-au referit parintii cand eram mici si ziceau ca viitorul este in computere, Google, in aceasta perioada care inca mai poate fi considerata de criza pe o mare parte din planeta, a intampinat o crestere a profitului de 27 de procente in comparatie cu aceiasi perioada a anului trecut.

Cu un castig brut de 8,58 miliarde de dolari si un profit net de 2,3 miliarde, doar pe primul trimestru al acestui an, este din ce in ce mai greu sa-i plangi de mila lui Larry Page. Pe langa cei de la Google, singurii care percep aceste cifre ca fiind dezamagitoare sunt analistii economici, care anticipau o crestere si mai considerabila in comparatie cu aceiasi perioada a anului trecut.

Tinand cont ca nu se pot realiza banii fara investitii majore, in spatele acestui profit se afla 2,8 miliarde $ – cheltuieli pe dotari, cei 2.000 de angajati noi, la care se mai adauga si investitiile majore in cercetare. Daca sunteti incantat de cifre si de veniturile Google defalcate pe segmente de activitate puteti accesa aceasta pagina.

Citește și: