Google a tradat increderea subscriberilor

Google a tradat increderea subscriberilor

Google Buzz, BuzzCei mai multi dintre noi au ajuns sa aiba conturi pe unul din multele servicii Google sau chiar pe toate, asa ca este extrem de important ca datele stocate acolo sa fie in siguranta si sa fie pastrate cu discretie. Cu asta cred ca suntem cu totii de acord, nu?

Eh, din pacate, Google a facut unele greseli in ceea ce priveste securitatea cu serviciul sau de socializare lansat in urma cu cativa ani – cel intitulat Buzz, daca nu stiati. Fiind subiectul mai multor plangeri si procese, respectiva problema a ajuns in aceste zile la o concluzie formulata in Statele Unite de FTC (Federal Trade Commission).

Pentru a preveni astfel de erori de violare a securitatii informatiilor utilizatorilor pe parcursul urmatorilor 20 de ani, din 2 in 2 ani, Google va fi supus unor controale de tip audit. Acestea se vor ocupa exact cu supravegherea modului in care sunt aplicate prevederile de securitate a informatiilor utilizatorilor. In urma acestui deznodamant, Google a anuntat ca va fi mult mai strict in ceea ce priveste politicile sale interne si ca nu va mai permite accesul la informatii private decat daca utilizatorul care detine respectivele informatii isi va da in mod clar acordul.

Citește și: