GIGABYTE reinvie conceptul de GPU extern pentru notebookuri

GIGABYTE reinvie conceptul de GPU extern pentru notebookuri

Chiar daca ideea de docking station nu mai este o noutate, GIGABYTE cu al sau notebook M2432 incearca sa reinventeze acest concept. In primul rand avem un notebook office extrem de capabil, cu procesor Core i5 2410M (2,3 GHz standard, 2,9 GHz Turbo Boost), cip grafic integrat Intel HD Graphics 3000, un display LCD HD Ready de 14 inci, 4GB DDR3 si un hard disk de 500GB cu 7200RPM.

Din aceasta configuratie nu lipseste nici o unitate optica DVD Writer, insa daca deplasarile sunt primordiale o puteti inlocui cu o baterie suplimentara. La capitolul conectica si conectivitate in cele 1,8 Kg aveti Wireless b/g/n, Bluetooth 3.0, HDMI, VGA, un webcam de 1,3 MP, un port hibrid eSATA/USB 2.0 si alte 2 porturi USB 3.0. In pretul pe care nu-l cunoastem intra si un sistem de operare Windows 7 Home Premium.

Surpriza, cum mentionam si in introducere, vine insa cu docking station-ul un pic mai neobisnuit. In momentul in care va pozitionati notebook-ul peste el, pe langa faptul ca aveti in plus 6 porturi USB 2.0, un DVI si un HDMI, mai castigati si o placa video dedicata, mai precis un GeForce GT 440 cu 1GB de memorie dedicata. Pentru ca mi s-a parut dubioasa lipsa literei M de la capatul GT440 am verificat in mai multe surse si, intradevar, docking station-ul vine cu o placa video de desktop , nu de notebook cum ne-am fi asteptat.

Sa nu fie oare aceasta cea mai buna optiune pentru gamerii ocazionali?

Sursa: Engadget