Gigabyte introduce primele… 7 placi de baza AMD Llano [+VIDEO]

Gigabyte introduce primele... 7 placi de baza AMD Llano [+VIDEO]

Gigabyte LanoChiar daca momentan sunt doar in stadiul de anunturi, primele placi de baza compatibilie cu noile tehnologii de la AMD Llano era inevitabil sa apara.

Din seria A75, Gigabyte a anuntat nu mai putin de 7 placi de baza pentru diferite bugete si, bineinteles, cu diferite niveluri de functionalitate.  Construite cu scopul clar de a fi gazde pentru noile Fusion A6 si A8, toate integreaza noul chipset AMD A75.

In ceea ce priveste tehnologiile integrate, fiecare cip din seria Fusion A combina un chip grafic Radeon HD si un CPU Dual Core sau Quad Core intr-o singura pastila de siliciu. In teorie, vorbim si de solutii dual core si de quad core, in practica, atat A6 cat si A8 integreaza  CPU-uri cu 4 nuclee.

Chiar daca vorbim de un consum de doar 35-45W pe cip, merita sa retineti ca GPU-ul integrat este capabil de transmiterea de continut 3D stereoscopic, e compatibil cu toate functiile DirectX 11, OpenCL, OpenGL.

In ceea ce priveste chipsetul, nu lipseste suportul pentru USB 3.0 sau pentru memoriile DDR3 la 1600, iar daca sunteti pasionat de ceea ce inseamna consum redus de energie, noul chipset e compatibil si cu memorii de voltaj redus 1333 DDR3L.

Pe partea de personalizari din partea Gigabyte, noile placii de baza suporta sunet 7.1 si includ compatibilitatea cu utilitarul Easy Tune 6, daca va gasiti bucuria in overclocking. Nu lipseste nici suportul pentru DualBIOS, omniprezent deja de cativa ani in modelele actuale de placi de baza, iar pentru a preveni defectele de supratensiune fiecare USB integreaza propria siguranta electrica.

Sursa: Engadget

Citește și: