Fusion Micro mod transforma PSP-ul intr-un GameCube functional

Fusion Micro mod transforma PSP-ul intr-un GameCube functional
10:56 21.09.2011

Transformarea consolelor „de casa” in console portabile nu este o „arta” noua, insa odata cu avansarea tehnologica, aceasta devine din ce in ce mai usor de realizat, iar device-urile finale din ce in ce mai mici. O astfel de creatie este si Fusion Micro a userului de pe YouTube Ashen123451, o micsorare a consolei de generatie trecuta de la Nintendo, GameCube, pentru a incapea in carcasa de PSP.

Evident, trecerea nu este tocmai perfecta, intrucat PSP-ul nu are loc pentru chiar toate componentele de GameCube, aceasta problema fiind rezolvata de un capac exterior modificat. De asemenea, lipsa unui stick analogic secundar a necesitat o gaura in partea dreapta a consolei, iar butonul Z a fost adaugat separat, intrucat nu exista pe consola portabila de la Sony din fabrica.

Din fericire, rezultatul este unul impresionant, care poate oferi posibilitatea de a lua jocurile de GameCube oriunde. Problema majora este durata de viata a bateriei de 5000 mAh, care poate alimenta noua jucarie pentru aproximativ doua ore. Cand vine de mod-urile obisnuite, acesta este un caz fericit, intrucat majoritatea sunt dependente de un cablu de alimentare. Trebuie sa laudam ingeniozitatea lui Ashen, pe care o putem admira in clipul de mai jos.