Fusion incepe sa se faca remarcat

, 15 Apr, 12:12

Daca dupa MacBook Air sau Samsung seria 9 nu ati inceput sa aveti inca incredere in ultra portabile competente, MSI ataca in aceste zile acelasi segment de clienti insa cu aroma de AMD Fusion. Sub numele de X370, MSI a creat un laptop un pic peste 2 centimetri ca grosime – 0,9 inci, cu o greutate de doar 1,4 Kg. Partea de procesare este asigurata de un tot mai popular AMD Fusion, mai precis APU-ul Dual Core Zacate E-350 impreuna cu Radeon HD 6310.

Un mare avantaj fata de concurenta este insa dat de utilizarea unui hard disk obisnuit in configuratie, beneficiu care se reflecta in prezenta unui hard disk cu 500 GB spatiu, capabil de 7200RPM . Chiar daca procesorul este un dual core la 1,6 GHz, foarte apropiat, probabil, ca performanta de un Atom de ultima generatie, placa video este mai speciala. Fiind responsabila de prezenta unui HDMI pe langa banalul VGA si fiind optimizata la maxim pentru un consum redus de energie, cand e cazul, aveti toate sansele care acest sistem sa reziste chiar si peste 8 ore in anumite conditii fara acces la priza. De ultima parte este responsabila si bateria standard cu 8 celule. La conectica intra o pereche de porturi USB 2.0, un cititor SD, un port Gigabit Ethernet, si, desigur, cip capabil de wireless N.

Pretul este de 599 $ pe Amazon.com, insa la noi si daca va ajunge cu 599 euro, acest sistem cu greu are concurenta.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Comentarii

Nu e de loc un mare avantaj hard discul normal. Nu cred ca cineva isi propune un ultrabook cu ecran de 13″ ca pc principal, ca sa ai nevoie de atata spatiu de stocare. In schimb diferenta de viteza intre HDD si SSD e IMENSA si cu un procesor si asa chinuit, chiar e nevoie de un SSD, ca sa ai o scula decenta. Ultabook-urile au in general SSD-uri de 120-125 GB, ceea ce e suficient pentru oricine.

Alexandru Puiu

Dubios e ca chiar exista oameni care au un ultrabook ca un PC principal si prefera compromisul de performana in favoarea unui spatiu de stocare mai generos. Optiuni variate nu sunt niciodata gresite. Vrei cu SSD, iti iei cu SSD, vrei cu HDD ai aceasta optiune. Eu am un Vaio VPCZ115GA de 13 inci cu o super configuratie si un ecran de 13 inci cu 1600 x 900 si la momentul achizitiei in loc de SSD de 64GB si unitate optica am optat pentru un hard disk de 500GB 7200RPM, fara unitate optica. Acesta este sistemul meu principal pe care il folosesc la orice. E doar o chestie de preferinta, tocmai pentru ca nimeni nu stie ce e suficient pentru oricine avem aceste optiuni.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail