Franta amendeaza Google cu 100.000 euro

, 22 Mar, 20:40

Nimic nu pare mai serios decat o tara democratica europeana care amendeaza o companie. Franta a decis sa amendeze Google pentru violarea intimitatii utilizatorilor pe perioada in care au fost facute capturile pentru StreetView.

Chiar daca serviciul este activ inca din 2007, Google a admis in 2010 faptul ca, din greseala, a “captat” un numar impresionant de emailuri si un volum masiv de date pe durata captarii imaginilor panoramice pentru StreetView. Daca pana acum majoritatea guvernelor nu a avut o reactie directa si a tratat Google cu incredere deplina, Franta a hotarat sa ia alta decizie.

Pe scurt, exista mari sanse ca suma echivalenta a 142.000 de dolari sa fie platita guvernului francez de catre compania Google. Bineinteles, sentinta poate fi atacata, in decurs de doua luni, iar avocatul pe probleme de intimitate al Google, Peter Fleischer, a profitat de ocazie pentru a cere inca o data scuze in numele companiei pe care o reprezinta.


Sursa: Physorg

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Comentarii

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail