Ford si noua masina-concept, Evos, conectata la „cloud” [+VIDEO]

Ford si noua masina-concept, Evos, conectata la cloud [+VIDEO]

Ford EVOS Concept, Ford EVOS, EVOS Concept, EVOS

Ford va intra Frankfurt Auto Show cu o masina pentru care accesul la Internet si stocarea in cloud sunt vitale. Se numeste Ford Evos Concept si, evident, un model-concept.

Sa incepem prin a lua un exemplu simplu: Ati vrut vreodata sa ascultati in continuare o melodie si dupa ce ati oprit motorul masinii? Iata ce poate face acest concept propus de Ford.

Poate fi recunoscut comportamentul soferului, prin integrarea unui program zilnic, astfel incat masina sa poata alege automat anumite rute potrivite pentru a ajunge la timp la o intalnire.

In plus, Ford Evos Concept poate fi conectat la sistemul de acasa, comunicand cu panoul de lumina sau cu usa garajului pentru a se deschide la venire si plecare. Masina poate fi programata sa se incalzeasca sau raceasca. De asemenea, muzica preferata sau programul de stiri pot fi auzite in continuare acasa, la plecare/venire.

Ford EVOS Concept, Ford EVOS, EVOS Concept, EVOS Sistemul de directie, suspensiile si alte elemente ale masinii pot fi adaptate conform informatiilor de traseu si vreme, primite prin internet. Verificarea prin scaun a ritmului cardiac presupun ca nici nu va gandeati ca nu poate fi realizata.

Bineinteles, toate la nivel de concept, asa cum am spus inca de la inceput. Dar chiar si asa, sunteti pregatiti pentru un asemenea avans tehnologic?

Mai notati ca, cel putin in planuri, Evos poate sustine o distanta de 800 de kilometri folosind o combinatie de energie electrica si combustibil, cu reincarcarea bateriei in timpul condusului.

Ati vrea sa vedeti o asemenea masina pe sosele si, de ce nu, chiar la scara, asa e? Nu va intra niciodata in productie, cel putin nu in viitorul previzibil, insa un lucru e extrem de probabil: tehnologiile din acest test vor aparea, intr-o forma sau alta, in autovehiculele Ford ale urmatorilor ani.

Hai sa vedem si detaliile video:

Sursa: Digital Trends

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: