Ford: electrocardiograma la volan [+VIDEO]

Ford: electrocardiograma la volan [+VIDEO]

Heart Rate Monitoring Seat, ford ekg, ford ecgFord are grija de inimile soferilor care se urca la volanul sau si a iesit cu un scaun de masina capabil sa monitorizeze starea cardiaca a conducatorului auto.

Deocamdata vorbim de un prototip, aflat in cercetarea echipei Ford Europa, insa interesant este ca sistemul de monitorizare nu presupune nici un fel de contact direct cu pielea soferului. Tehnologia poate detecta daca acesta are un atac de cord si transmite imediat informatia catre sistemul de securitate al masinii. Oricum, si simptomele altor probleme, precum tensiunea arteriala, pot fi identificate.

Potrivit cercetatorilor, acuratetea masuratorilor este foarte ridicata, chiar si in acest stadiu de prototip, rezultatele fiind corecte in 98% din timpul de condus, in cazul a 95% dintre persoanele supuse testului.

Acum cercetatorii analizeaza modalitatile in care senzorii pot detecta semnalele printr-un numar cat mai mare materiale, astfel incat hainele soferului sa nu intrerupa monitorizarea. De asemenea, se lucreaza inclusiv la modalitatea de transmitere a respectivelor informatii catre centre medicale.

Citește și: