Ford are tehnologie pentru car networking [+VIDEO]

Ford are tehnologie pentru car networking [+VIDEO]

Ford este primul producator de masini care a dezvoltat un sistem wireless practic ce permite comunicarea intre autovehicule. Momentan doar pentru Statele Unite, dar, stiti cum e, totul ajunge sa fie extins la un moment dat.

Este folosita conexiunea Wi-Fi sau o frecventa sigura furnizata de agentia americana FCC (Federal Communications Commission), iar astfel masinile se pot detecta una pe alta, in limita unei anumite distante, si isi pot transmite reciproc informatii de avertizare din trafic. Atentionarile se pot referi la situatia in care o masina aflata inaintea altora descopera o intersectie cu vizibilitate redusa sau pentru cazul in care exista un blocaj in trafic, drept pentru care alegea unui traseu usor ocolit ar fi de preferat.

Masinile ar putea avea tehnologia integrata, dar dispozitive precum smartphone-urile si GPS-urile ar putea folosi propriul Wi-Fi.

Ford este momentan in discutii cu guvernul american si spera sa fie aprobat un standard universal, astfel incat si alte autovehicule sa foloseasca sistemul. Oricum, in aceasta vara doua sedan-uri Taurus vor fi livrate departamentului american de transport pentru testare. Obtinerea unui standard nu este asteptata mai devreme de 2013.


Sursa: Electronista

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: