FCC dicteaza localizare obligatorie pe telefoane pana in 2018

FCC dicteaza localizare obligatorie pe telefoane pana in 2018

fcc-wants-all-cellphones-to-be-gps-capable-by-2018-for-improvedIntr-o lume in care la cateva luni apare un scandal legat de o companie care ne monitorizeaza locatia fara acordul nostru, in timp ce majoritatea entuziastilor de socializare ofera acces la locatia in care se afla de buna voie, exista si o institutie care vine cu argumente logice intr-una din directii.

FCC sau Federeal Communications Commission este autoritatea din Statele Unite pe la care trec toate dispozitivele electronice pe care compania producatoare doreste sa le comercializeze in SUA. Universalitatea respectivei certificari, FCC, se reflecta in prezenta logo-ului alaturat pe foarte multe dispozitive electronice din viata noastra.

Din cand in cand, pentru a preveni respingerea anumitor produse, acelasi FCC dicteaza anumite reguli care in viitorul mai apropiat sau mai indepartat urmeaza sa fie aplicate. La acest capitol intra si hotararea comisiei care prevede ca orice telefon, pana in 2018, trebuie sa incorporeze un modul A-GPS cu scopul declarat de a eficientiza apelurile la 112, in tara noastra, sau 911 in SUA. Chiar daca reprezentantii FCC sunt convinsi ca pana atunci 85% din telefoane vor avea GPS, aceasta particularitate nu va face decat sa usureze tranzitia catre apeluri mult mai eficiente la serviciile de urgenta.

Chiar daca in teorie aceasta functionalitate GPS are avea repercusiuni pozitive, precum salvatul de vieti omenesti, in contextul in care o masina de salvare ar putea sa vina direct la apelant fara a mai pierde timpul asteptand ca acesta sa-si dea adresa la telefon, implementarea proiectului nu va fi foarte usoara.

Companii precum Motorola, Sprint, AT&T sau T-Mobile au afirmat deja ca un stadard la acest capitol nu este fezabil nici din punct de vedere tehnic, nici economic.

Citește și: