FaceLock ajuta posesorii de Nokia sa isi deblocheaza telefonul… vizual

, 10 Oct, 15:00

facelockTelefonul oricaruia dintre noi vine acum cu optiunea de a fi securizat suplimentar cu ajutorul unui model pe care il putem desena cu degetul sau cu ajutorul unui cod numeric de tip pin, pentru ,,entuziasti” mai exista insa o optiune.

Momentan in beta, aplicatia intitulata FaceLock permite utilizatorilor de Nokia cu acces la OVI Store, si sistem de operare Symbian 3 sau mai nou, sa se autentifice cu fata, de aici si numele aplicatiei.

Chiar daca nu este folosit un argument foarte complex de recunoastere faciala, algoritmul din spate pare a fi suficient. Practic, dupa ce ati incarcat o poza cu fata voastra in aplicatie sau v-ati facut un portret direct din aplicatie, telefonul se va debloca doar dupa ce recunoaste caracteristicile din imaginea respectiva.

Mai departe… in cel mai bun caz, in 5 din 10 contexte veti parea dubios uitandu-va la telefon in speranta ca acesta sa se deblocheze, insa, atata timp cat vorbim de o aplicatie gratuita, eu sunt de parere ca merita experimentata. In definitiv, e facuta de Nokia.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail