08 mart. 2011 | 11:31

ExoPC all-in-one – jucarii noi de la companii nu foarte populare

ACTUALITATE
ExoPC all-in-one - jucarii noi de la companii nu foarte populare

Chiar daca nu va spune foarte multe numele de ExoPC, compania condusa de CEO-ul Jean-Baptiste Martinoli a vandut aproximativ 10.000 de dispozitive de tip tableta cu Intel Atom si Windows 7 Home Premium. Vorbim despre sisteme all-in-one sensibile la atingere, cu ecrane de la 18,5 inci pana la 23 inci.

Daca sistemul cu ecran nu foarte incapator de 18,5 inci reuseste sa integreze doar un procesor Atom Dual Core, la 23,5 inci primiti un procesor Intel multi-core de generatie noua.


Pe partea de sistem de operare toate noile sisteme ruleaza Windows 7, insa nici cei de la ExoPC nu isi neglijeaza talentul la programare integrand peste interfata implicita a OS-ul o aplicatie mult mai prietenoasa cu ideea de touch. Pentru viitoarele proiecte de tablete, ExoPC este intr-un stadiu avansat de dezvoltare a unui GUI (Graphical User Interface) care sa ruleze peste sistemul de operare MeeGo ajuns de ceva timp in proprietatea Intel.

Tinand cont ca o tableta, sau chiar si un sistem, nu incanta foarte multi utilizatori daca nu ofera acces la o gama foarte variata de aplicatii, Exostore-ul, magazinul proprietar al companiei, va integra pe langa aplicatiile proprii o mare parte din selectia de aplicatii din Intel AppUp.


Sursa: Engadget