Eric Schmidt, fostul CEO Google, acuza Apple de gelozie

Eric Schmidt, fostul CEO Google, acuza Apple de gelozie

In cadrul unei conferinte Google desfasurata in aceste zile la Tokyo fostul CEO Google a aruncat cateva cuvinte destul de agresive in legatura cu procesele din ultimele luni dintre Apple si ,,restul lumii”, mai ales ca in cele mai multe cazuri restul lumii sunt reprezentate de companii producatoare de terminale cu Android. Apogeul afirmatiilor negative in ceea ce priveste concurenta a fost ,,ei nu raspund cu inovatie, ei raspund cu procese”.

Tonul general al monologului a fost acelasi ca cel din afirmatiile celor de la HTC din urma cu cateva saptamani. Aceasta situatie s-a acutizat si din cauza faptului ca cele doua patente pentru care HTC a pierdut procesul sunt de fapt legate de Android si nu de dispozitive fizice. Eric Schmidt constientizand si el unde e de fapt problema, in ceea ce-i priveste pe cei de la HTC a afirmat ,,ca se va asigura ca nu vor pierde procesul”, referindu-se in acest context la apelul inevitabil pe care il va inainta HTC ITC-ului.

Din pacate problema nu e chiar asa de simpla deoarece, de frica acestor procese cu Apple, companii precum ZTE sau Huawei fug de Android si se orienteaza catre Windows Phone, context in care chiar daca sunt obligati sa plateasca 15 dolari pe licenta pentru fiecare terminal produs, au confortul ca vor evita un procent foarte mare de procese.

Ramane sa vedem care va fi episodul urmator.