21 oct. 2011 | 15:20

Display de la Toshiba ultra high res: 6 inci si 498ppi

ACTUALITATE
Display de la Toshiba ultra high res: 6 inci si 498ppi

toshiba-498ppi-displaytoshiba-498ppi-display-2

Nu stiu daca in curand ochiul uman va mai fi suficient de performant incat sa aprecieze evolutia in domeniul panourilor, din pacate asta nu opreste lupta pentru inghesuirea pixelilor.

Dupa ce la inceputul anului Toshiba arata cu mandrie un panoul de 4 inci capabil de o densitate a pixelilor de 367 ppi, aceeasi companie incearca sa impresioneze dezvoltatorii de tablete sau phoneblet-uri cu un nou record.

Avand o diagonala de 6,1 inci, noul display, care se pare ca a iesit din stadiul de proiect, are o rezolutie totala de 2560 x 1600. Fiind marchetat ca mai mult decat suficient pentru continut fotorealist, dupa spusele celor din companie, noul ecran mai vine cu ceva particularitati demne de tot respectul. Afiseaza 16,7 milioane de culori, are un contrast de 1000:1, iar, daca ne luam ca reper gamutul NTSC, 61% din el poate fi acoperit de acest tip de panou.

Unghiul de vizibilitate este de 176 x 176 grade,atat pe verticala cat si pe orizontala. Aparent, Toshiba a mentionat in trecere ca, avand o asemenea densitate de pixeli, un astfel de panou poate fi folosit si pentru a afisa continut 3D fara ochelari, algoritm care, chiar daca injumatateste rezolutia, cu siguranta nu va afecta considerabil calitate.

La Smart IT orice platforma de dezvoltare este acceptata.

– CEA MAI AMPLA COMPETITIE DE WEB & MOBILE DIN ROMANIA –

Inscrie-ti aplicatia!

In practica, nu se stie daca panoul va aparea in orice tip de produs, indiferent daca vorbim de smartphone-uri, tablete sau alte tipuri de dispozitive, 2D sau 3D. Sa ne bucuram oare ca exista intr-un laborator, undeva?