07 ian. 2011 | 12:26

Dell Streak 7 – un Streak mai apropiat de tableta si mai indepartat de telefon

ACTUALITATE
Dell Streak 7 - un Streak mai apropiat de tableta si mai indepartat de telefon

Este fratele mai mare al lui Streak, iar 7 reprezinta diagonala in inci a celei mai noi tablete de la Dell, cu 2 inci mai generoasa decat modelul lansat in urma cu peste jumatate de an. Tinand cont ca diagonala de 7 inci pare sa fi fost o alegere buna pentru Samsung cu al sau Galaxy Tab [review], Dell Streak a urmat acelasi model.

T-Mobile, chiar daca a venit dupa Sprint in cursa pentru primul operator de telefonie mobila care ofera acces la 4G clientilor sai, nu a ezitat sa lanseze produse compatibile la CES. Unul din acestea  este, desigur, Dell Streak 7.

La capitolul specificatii, s-a renuntat la modulul de telefonie si s-a pastrat doar ideea de navigare pe internet cu ajutorul abonamentului, momentan, doar la T-Mobile. Aspectul estetic este extrem de apropiat, daca nu identic, de cel al primei generatii de Streak. In partea frontala este integrata o camera de 1,3 megapixeli completata pe spate cu una de 5 megapixeli, iar la baza avem acelasi conector dock.

Rezolutia ecranului a ramas la 800 x 480, marea dezamagire fiind insa optarea, cel putin momentan, pentru Android 2.2 ca sistem de operare, nu 3.0 cum ne-am fi asteptat de la orice producator serios in aceasta perioada.

In ceea ce priveste interfata, s-a folosit Stage UI, o interfata personalizata pentru acces facil la functii precum socializare sau redare de continut multimedia.

De procesare se ocupa un procesor dual core Tegra 2 ce lucreaza la o frecventa de 1GHz. Nu stim inca daca viteza cu care va sosi pe „rafturile” magazinelor online din tara noastra va fi aceeasi cu a primului model. In cadrul conferintei Dell de la CES s-a anuntat si un Streak cu diagonala de 10 inci, insa alte informatii au intarziat sa apara.


Sursa: Engadget