Dell Adamo a plecat dintre noi

Dell Adamo a plecat dintre noi

Dupa ce a fost lansat cu mare entuziasm la CES in 2009 ca cel mai puternic concurent al lui MacBook Air [review], in aceste zile a Dell Adamo a incetat sa mai poata fi achizitionat prin mijloace oficiale.

Avea un ecran de 13,4 inci cu raport de aspect 16:9, Wireless N, Bluetooth 2.1 si webcam de 1,3 megapixeli si… reusea sa fie cel mai subtire notebook de pe planeta. Din pacate, in comparatie cu MacBook Air nu reusea sa fie si la fel de usor, insa asta este o alta poveste.

Integra o solutie de stocare bazata pe SSD si un procesor de ultima generatie Core 2 Duo, optimizat pentru consum energetic scazut (ULV), ajutat de cea mai noua memorie DDR3. Toate acestea insa nu au fost de ajuns pentru a mentine interesul in dezvoltarea unor noi modele de Adamo.

Chiar daca initial venea cu un pret de aproximativ 2.000 de dolari in Statele Unite, lipsa unei unitati optice sau a unui procesor obisnuit, nu ULV, au descurajat destul de mult posibilii clientii.

Simptomele acestui gest din partea Dell au aparut in urma cu cateva luni, cand au rasarit preturi de achizitie de pana la 800 dolari in magazinul oficial din SUA. In ceea ce priveste planurile celor de la Dell pentru reinvierea respectivei marci, Adamo, compania a promis ca va integra cateva elemente din acest produse in liniile sale de notebook-uri XPS, Inspiron sau chiar si Alienware.


Citește și: