01 apr. 2011 | 22:09

De ce a plecat Gianfranco Lanci din functia de CEO Acer?

ACTUALITATE
De ce a plecat Gianfranco Lanci din functia de CEO Acer?

Gianfranco Lanci, acer Gianfranco Lanci, ceo acerIn urma unor diferente de opinie dintre CEO-ul Acer si bordul companiei din Taiwan, CEO-ul Gianfranco Lanci si-a dat ieri demisia, la foarte putin timp aparand, desigur, detaliile picante ale plecarii sale.

Surse de incredere au confirmat ca, in opozitie cu viziunea lui Gianfranco Lanci, care era interesat de cifre foarte mari de vanzari la capitolul volum cu castiguri mici per bucata, bordul isi dorea sa atinga cifre de volum mai mici cu procent de profit mai mare, asemanator Apple. Ca sa va faceti o idee, profitul real in ultimul an fiscal pentru Acer a fost de 2,3 procente, in timp ce compania din Cupertino a ajuns la 21,5 procente.

Jt Wang, acer Jt Wang, ceo acerInlocuitorul temporar al lui Lanci, JT Wang, considera ca face deja primii pasi in directia unei cote de profit mai mari, investind fonduri majore in dezvoltarea de smartphone-uri si tablete, elemente care au ciuntit intr-un procent foarte important piata de PC-uri.

Pentru a intari aceste concepte, proaspatul numit CEO interimar Wang a afirmat: “Recent, iPad-ul si alte dispozitive asemanatoare noi au avut si continua sa aiba un impact major asupra pietii de PC-uri. Trebuie sa ne schimbam strategia de afaceri.”

Din pacate, va fi destul de greu pentru Acer sa isi schimbe imaginea de companie producatoare de sisteme low-cost intr-una producatoare de dispozitive premium.


Sursa: Business Week