Cumva Siri e Pro-LIFE sau e doar in Beta? Tim Cook promite un update in curand.

Cumva Siri e Pro-LIFE sau e doar in Beta? Tim Cook promite un update in curand.

r-SIRI-ABORTION-large570

Dupa ce zilele trecute internetul a vuit cu informatii legate de faptul ca Siri nu a vrut sa dea informatii legate de clinici specializate in avorturi, acum macar avem ambele parti ale povestii.

La Smart IT orice platforma de dezvoltare este acceptata.

– CEA MAI AMPLA COMPETITIE DE WEB & MOBILE DIN ROMANIA –

Inscrie-ti aplicatia!

Aparent, cand „asistenta virtuala” era intrebata de locatii medicale a caror specialitate sunt avorturile, raspunsurile ar fi fost legate de centre pentru tratarea crizelor specializate pe gravide. Din pacate, realitatea este ca, in cazul cautarii cuvintelor ,,pregnancy crisis centers”,  nu sunt oferite niciodata coordonatele unor centre pentru avorturi. Mai rau decat atat, ofera informatii eronate legate de eficienta si pericolele unor astfel de operatii.

Unii cititorii ai Huffington Post, utilizatori de iPhone, au afirmat ca la intrebarea ,,Siride ce esti anti avorturi?” raspunsul asistentului personal al celor de la Apple a fost ,,Sunt ceea ce sunt.” Lasand la o parte o petitie care a adunat deja peste 1500 de semnaturi, al carei scop este repararea acestui bug, Tim Cook, CEO-ul Apple, a raspuns personal unui mail provenit de la Nancy Keenan, aceasta din urma fiind presedintele fundatiei NARAL Pro-Choice America Foundation.

,,Nancy,

Iti multumim pentru sesizare.

Clientii nostri folosesc Siri pentru a afla orice tip de informatii, context in care, chiar daca raspunde la o mare parte din intrebari, nu intotdeauna gaseste ceea ce vrei. Acestea nu sunt omisii intentionate menite sa ofenseze pe cineva, pur si simplu inseamna ca Siri se afla in perioada de tranzitie de la o versiune beta la una finala. Avand in vedere aceasta trecere, in urmatoarele saptamani vom aduce imbunatatiri in multe dintre partile cu probleme.”

Eu zic ca, indiferent daca a fost sau nu o omisiune, este imposibil de creat o sursa de informatii perfect obiectiva, iar Siri nu este o exceptie de la aceasta regula.