28 mart. 2011 | 18:26

Cum racoresti un stadion?

ACTUALITATE
Cum racoresti un stadion?

Qatar, care a castigat cursa pentru a gazdui campionatul mondial de fotbal din 2022 si pentru care banii nu sunt o problema, a hotarat sa profite de ocazie pentru a reconfirma acest lucru.

Ca urmare, tinad cont ca temperaturile tind sa devina insuportabile pe parcursul verii, cei din Qatar au angajat ajutorul Doctorului Saud Abdul Ghani, seful departamentului de inginerie mecanica si industriala de la Universitatea din Qatar pentru a gasi o solutie pentru racorirea stadioanelor.

Aflate deja intr-un stadiu avansat de dezvoltare, dronele de foarte mari dimensiuni care vor survola stadioanele pentru a le racori vor fi telecomandate si vor avea ca sursa de electricitate aproape exclusiva energia solara.

Dispozitivele de forma unor nori imensi vor fi realizate exclusiv din materiale extrem de usoare pe baza de carbon si vor avea un cost de productie, cel putin initial, de aproximativ 500.000 de dolari. Se aproximeaza o scadere a costurilor in momentul in care vor intra in productie de masa, modelele comerciale urmand a fi folosite si pentru plaje, parcarile auto si… Eh, Qatar e departe…


Sursa: The Peninsula Qatar