21 sept. 2011 | 01:20

Creativitatea NVIDIA Kal-El: inca un nucleu pentru sarcinile minore

ACTUALITATE
Creativitatea NVIDIA Kal-El: inca un nucleu pentru sarcinile minore

kal1-20110920Chiar daca nu trebuie sa percepem White Paper-ul cu informatii despre Kal-El, dat publicitatii de catre NVIDIA, ca un semn ca mai e foarte putin pana la lansarea oficiala, putem totusi sa speram.

Din cateva surse mai mult sau mai putin oficiale, Kal-El nu mai era de mult acoperit de mister, insa, chiar si in acest context, se pare ca NVIDIA a ascuns ce era mai bun din viitorul chip grafic de ochii publicului.

Pe langa o performanta sporita cu minim 50% fata de Tegra 2 si un consum de energie mai mic, calculul cat mai realist al fizicii in jocuri se pare ca va fi un alt punct forte al Kal-El. Asul din maneca este insa un al cincilea nucleu, intitulat Companion.

Pe langa o crestere evidenta in performanta cand vine vorba de jocuri si aplicatii mai pretentioase, datorita celor 4 core-uri numerotatea de la 1 la 4 in schema alaturata, nucleul suplimentar este motivul principal pentru consumul de energie mai redus.

Practic, ocupandu-se un procesor separat tactat la 500MHz de sarcinile minore precum preluatul email-urilor, actualizarea feed-urilor de Tweeter si FaceBook, la care se adauga si aducere de continut nou pentru widget-uri, intr-o mare parte din timp Kal-El se va odihni. Pe de alta parte, daca se lanseaza un joc, o aplicatie mai pretentioasa sau chiar si un browser de internet, contexte in care utilizatorul are nevoie de o performanta sporita, motorasele se vor pune in miscare.

Sa nu fie oara aceasta o idee foarte buna?