Cosmote & Romtelecom: Super oferta pentru… naivi

, 11 Aug, 09:33

Cosmote Romtelecom, Cosmote, RomtelecomRomtelecom si Cosmote Romania au anuntat ieri o mega oferta la comun: daca sunteti persoane fizice si activati un nou abonament Cosmote impreuna cu un nou pachet de servicii la Romtelecom pe o perioada de 2 ani, va veti bucura de super reducerea de… 1,24 euro/luna din valoarea facturii.

Este o oferta grozava, nu?, avand in vedere ca se aplica pentru primele zece luni de contract, din partea fiecarei companii, iar TVA-ul este inclus. Iar generozitatea ofertei vizeaza atat clientii noi, cat si cei existenti.

Sa aruncam o privire si asupra posibilitatilor si ma voi referi la variantele cele mai ieftine. Un abonament Cosmote de 6,2 euro/luna, de exemplu, se transforma in 4,96 euro in primele zece luni. Un abonament Romtelecom de 11,16 euro/luna, din care oricum mai mult de jumatate reprezinta plata unui serviciu de telefonie pe care, cel mai probabil, il veti folosi din an in Pasti, devine in primele zece luni 9,92 euro.

Uau, de la peste 17 euro pe luna, se ajunge la mai putin de… 15 euro, evident, doar in primele 10 luni. Bineinteles, daca alegeti abonamente mai scumpe decat cele exemplificate de mine, valoarea reducerii – ghici ce? – este de… tot 1,24 euro/luna.

Sa mai punem la socoteala si deserviciile incluse in pachetele de servicii, cum ar fi deconectari ale liniei de internet cand iti e lumea mai draga? Pot aduce si alt exemplu: prelungirea abonamentului printr-un simplu acord telefonic (nu conteaza ca poate nu titularul este cel cu care se vorbeste si, desigur, in lipsa unei semnaturi), care sa aduca un abonat mai naiv intr-un lant nesfarsit de contracte?

Se mai mira cineva ca multi prefera oferte ale companiilor concurente? Un sondaj efectuat in urma cu 3 luni printre cititorii Playtech.ro a plasat RDS/RCS (57%) si reteaua de cartier (17%) printre furnizorii de internet preferati.

Chiar daca, recunosc, nu am o opinie foarte clara despre ofertele Cosmote, pentru simplul fapt ca activez in alte retele de telefonie mobila mai populare si care „ma coafeaza” mai bine, despre politica Romtelecom am un singur cuvant: dezamagitor.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Comentarii

Tinand cont ca preferi retele care iti creaza senzatia „ca esti cineva” si, implicit, nu stii despre ofertele Cosmote, permite-mi sa iti fac o descriere scurta: ofertele Cosmote sunt cele ce ti-au redus tie factura in reteaua ta populara.

In alta ordine de idei, este posibil ca Romtelecom sa se adreseze clientilor „mai de la tara”, unde alti operatori precum RDS inca nu au ajuns.

Daca playtech ar fi doar un simplu blog personal, poate nu m-ar fi deranjat exprimarile nefericite. Dar sa-i faci, fie si indirect, pe utilizatorii de Cosmote si cititorii acestui site ca fiind „cum gandesti” denota clar ca nivelul pe care crezi ca il ai este creat artificial de ceea ce detii si nu de ceea ce esti.

Luminița Nițoiu

Raspund punctual:
– prin “retele mai populare” am in vedere gradul de utilizare, in nici un caz orgoliul personal, nu sunt genul care isi cumpara un produs doar pentru ca “da bine”.
– factura in alte retele mi-a fost redusa ca urmare a sistemului concurential, nu am de ce sa fiu “recunoscatoare” Cosmote sau altei companii pentru asta.
– sunt de acord ca Romtelecom este prezenta in zone in care RDS are o notabila absenta, drept urmare profita cat poate de aceasta exclusivitate.
– articolul este mai mult o opinie, e adevarat, insa bazata pe realitatea incontestabila a migrarii multor abonati Romtelecom catre alte retele (oare de ce?). Intentia mea nu a fost sa-i lezez pe utilizatorii Cosmote/Romtelecom, ci sa atrag atentia asupra capcanelor prezentate ca Oferta.
– termenul “personal” este din start mai mult decat interpretabil, caci orice text care iese din zona copy-paste devine… personal.

Nu tot ce este moka este si bun. Noi am mutat abonamentul bunicilor la rcs ca ne-am gandit ca fiind pensionari vor face economie… surpriza a venit nu de la factura ci de la faptul ca serviciul nu functiona, asa ca nu platesti, dar nici nu-ti merge…deci atentia si la asta!

Sunt de acord cu Mihai…cel putin in privinta scaderii tarifelor la telefonia mobila. Daca esti asa de contrariata in privinta Cosmote-ului, nu te abona, decat sa iti umfle factura (Vodafone) si sa ai tarife super mari (Orange si Vodafone) mai bine Cosmote, dar au si ei problemele lor cu semnalul, dar oferta , fie ca e business fie ca este adresata persoanelor fizice, este mai avantajoasa. In privinta competitorilor Romtelecom, te-ai intrebat vreodata de ce RDS are tarife asa de mici? Iti spun o ideea sau doua de-ale mele: fire atarnate pe stalpi (la RTC cele mai multe sunt in pamant – de aici si preturile mai mari, pt ca se investeste mai mult) si 2….restantele pe care RDS le are la proprii furnizori.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail