04 iul. 2011 | 12:16

Coreea de Sud vrea sa faca educatie fara maculatura

ACTUALITATE
Coreea de Sud vrea sa faca educatie fara maculatura

Tabelete Coreea

Desi tabletele inca se straduiesc sa patrunda pe piata, guvernul Coreei  de Sud a anuntat in aceste zile ca planuieste sa renunte complet la materialele tiparite de orice fel din sistemul educational pentru a le inlocui cu dispozitive electronice de tip tableta.

La baza acestei investitii aproximate momentan la 2 miliarde de dolari, pe langa motivatia ecologica de a salva copacii, se afla eficienta dovedita deja a tabletelor in educatie. Nivelul de interactivitate combinat cu diversitatea continutului si posibilitatea de a utiliza servicii de tip cloud motiveaza suficient Coreea de Sud pentru a finaliza acest proiect pana in 2015.

In principiu, elevii si studentii vor accesa materialele din cloud, vor putea participa la anumite lectii de la distanta si nu vor mai putea spune niciodata ca nu au avut de unde sa afle ce tema au avut. Tema va fi accesibila pe internet.

Desi exista un nivel de reticenta ridicat in ceea ce priveste implementarea acestui program in tari cu o populatie mult mai numeroasa decat cele 48 milioane de locuitori, e suficient sa functioneze intr-un loc.


Sursa: Engadget