Constitutie propusa pe Facebook – Islanda incearca ceva nou

, 01 Aug, 09:14

iceland-constitution

In urma cu aproximativ o luna si jumate, in Islanda, unde criza economica din 2009 a avut efecte devastatoare, parlamentul a decis necesitatea unei noi constitutii.

Avand la baza un comitet format din 25 de persoane alese democratic care vor defini forma viitoarei constitutii, pe o pagina de Facebook, pe Twitter, Flickr si YouTube intreaga populatie a tarii poate veni cu sugestii. Tinand cont ca 90% din populatia tarii are acces la internet si peste 66% din locuitori au cont pe Facebook, ideea poate ca nu a fost tocmai rea.

Chiar daca pe Facebook au aparut si mult devieri de la subiect, precum inghetata gratuita tuturor cetatenilor, comitetul a reusit sa analizeze, aparent, un numar impresionant de propuneri si chiar sa integreze unele dintre ele in proiectul care va fi supus la vot si review incepand cu 1 octombrie.

Descentralizarea si transparenta activitatilor guvernului sunt printre primele pe lista de prioritati, asa ca s-ar putea ca aceasta idee sa nu fi fost in zadar.

Sursa: Engadget

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail