Confession – aplicatie pentru iertarea pacatelor

Confession - aplicatie pentru iertarea pacatelor

Chiar daca cei mai multi dintre noi au auzit sloganul „there’s an app for that”, nimeni nu s-a asteptat la asta. Zilele acestea a fost lansata o aplicatie rezultata din colaborarea mai multor preoti din Statele Unite si aprobata de Biserica Romano-Catolica.

Aplicatia este intitulata Confession: A Roman Catholic App si este echivalentul spovedaniei electronice. Aparent, aplicatia a fost primita foarte bine, rezultatul feedback-ului neintarziind sa apara, iar o versiune  noua (1.0.1.) fiind lansata la doar cateva zile dupa lansarea initiala.


Dar ce se intampla, mai exact? Aplicatia ofera examinari ale constiintei bazate pe varsta, sex si stare civila, permite adaugarea de pacate personalizate, dar protejarea informatiilor introduse cu parola. In cazul in care au trecut mai multe luni sau mai multi ani de la ultima spovedanie, veti primi ajutor pentru a parcuge etapele care se cuvin unei spovedanii electronice.

Chiar daca aplicatia s-ar putea sa nu trezeasca foarte multa incredere unui numar coplesitor de utilizatori, s-a creat un precedent. Cu siguranta vor mai aparea aplicatii care integreaza concepte religioase, nu mai ramane decat sa le filtrati dupa bunul plac.

Sursa: iTunes


UPDATE:

La o zi dupa ce dezvoltatorul s-a mandrit oficial cu binecuvantarea aplicatiei de catre inaltele fete bisericesti, Biserica Romano-Catolica a facut cateva precizari de esenta:

“Este fundamental sa se inteleaga ca It is essential to understand well the impartasania necesita un dialog personal intre pocait si confesor si acordarea absolvirii de pacate de catre confesor”, a spus purtatorul de cuvant al Vaticanului, Federico Lombardi. “Acest lucru nu poate fi substiuit in nici un caz printr-o aplicatie tehnologica.”

“O confesiune nu se poate face prin iPhone”, mai precizeaza Lombardi.

Asadar, a fost distrusa cu totul iluzia “iSpovedaniei”. Presupun ca acesta este si raspunsul final si, cel putin pana la urmatorul Papa, va ramane neschimbata politica spovedaniei, ceea ce ar fi si normal, cred.Citește și:
Etichete: