Cine stie cunoaste… ASUS ROG Maximus IV Extreme [+VIDEO]

Cine stie cunoaste... ASUS ROG Maximus IV Extreme [+VIDEO]

Noua placa de baza ASUS ROG Maximus IV Extreme, echipata cu chipset-ul Intel P67 si destinata utilizatorilor avansati, vine cu o gama larga de aplicatii care confera posibilitatea supratactarii sistemului la maxim, si nu oricum, ci intr-un mod rapid si eficient, promite compania.

Maximus IV Extreme are tehnologii noi precum USB 3.0 [review] si SATA6 Gb/s si integreaza facilitatile ROG pentru overclocking si sistemul de racire optimizat pentru mentinerea placii la rece chiar si la incarcarea maxima.

Tehnologia ASUS ROG Connect a fost imbunatatita cu GPU TweakIt, ceea ce inseamna o alternativa la modificarea din BIOS a setarilor pentru procesor si placa video. Acesti parametri pot fi stabiliti prin intermediul unui alt PC conectat pe un port USB dedicat.

Daca lucrurile nu merg cum ar trebui, setarile BIOS-ului vor putea fi restaurate prin USB BIOS Flashback sau depanate cu ajutorul lui RC Poster si al LED-urilor amplasate pe placa de baza.

Printre aplicatiile incluse se numara si ROG EFI BIOS, care permite accesul la setarile din BIOS. Interfata arata toate placile grafice si modulele de memorie detectate, iar setarile BIOS pot fi salvate pe un drive USB prin apasarea tastei F12.

Facilitatea ROG iDirect permite supratactarea sistemului prin intermediul unui iPhone sau iPad, iar RC Bluetooth este destinat altor telefoane inteligente, care ruleaza sistemele de operare Windows Mobile 6.1, Symbian S60 3.1 si Android 2.0 sau versiuni mai recente.

De asemenea, placa suporta configuratii video 3-way NVIDIA SLI sau AMD CrossFireX configurabile prin noul GPU TweakIt, pentru obtinerea unui numar maxim de cadre pe secunda in jocuri. Ar mai fi dementionat ca, pe langa noile chipset-uri Intel P67, Maximus IV Extreme are si sloturi dual-channel pentru memorii DDR3 2400 MHz (O.C.), doua porturi de retea Intel Ethernet Gigabit, zece porturi USB 3.0 si patru porturi SATA 6Gb/s.

Iata si un video de prezentare foarte dinamic, iar la final specificatiile complete:

Specificatii:

Model

ASUS ROG Maximus IV Extreme

Procesor

Socket LGA1155 pentru a doua generatie de procesoare Intel Core i7/Core i5/Core i3

Chipset

Intel P67 Express Chipset

Memorie

4 x DIMM, Dual Channel, pana la 32G
DDR3 2400(O.C)/2133(O.C.)/1866(O.C.)/1600/1333MHz

Sloturi extensie

4 x PCIe2.0 x16 slot (x16; x8/x8; x16/x16/x8)

1 x PCIe2.0 x4

1 x PCIe2.0 x1

Multi-GPU

Suporta 3-way NVIDIA SLI / ATI CrossFireX

Stocare

Porturi 4 x SATA 3.0 Gb/s ; 2 x eSATA 3.0 Gb/s; 2 x SATA 6.0 Gb/s

Bluetooth

Bluetooth V2.0/V2.1+EDR
RC Bluetooth ON/OFF

LAN

2x LAN Intel® Ethernet Gigabit

Audio

Realtek ALC889 High Definition Audio CODEC 8 canale

USB

8 porturi USB 3.0/2.0 in partea din spate si 2 conectori USB 3.0/2.0 pe placa
9 porturi USB 2.0 (din care unul pentru ROG connect)

Porturi I/O

1 x PS/2 Tastatura/Mouse
1 x iesire optica S/PDIF
1 x ROG Connect
1 x RC Bluetooth
1 x Clr CMOS

Conectori / Ventilatoare

8 mufe pentru ventilatoare cu patru pini. O mufa pentru procesor, una pentru alimentare, trei pentru carcasa si trei optionale

Software

Disc DVD:
– Drivere si aplicatii
* ASUS AI Suite II
* 3DMark Vantage
* Kaspersky Anti-Virus licenta pe un an

Alte caracteristici

ROG Connect, RC Bluetooth, ROG iDirect, ROG Extreme Engine Digi+, USB BIOS Flashback, BIOS Flashback cu buton pe placa de baza, ProbeIt, Extreme Tweaker, iROG, Loadline Calibration, ROG OC Kit

Dimensiuni

ATX Extins, 12”x 10.6” (30.5cm x 26.9cm)Citește și: