02 aug. 2011 | 14:00

Cine a spus ca programarea cross-platform e dificila?

ACTUALITATE
Cine a spus ca programarea cross-platform e dificila?

phonegap

Chiar daca ne-am obisnuit cu o reteta care functioneaza deja de cativa ani pentru majoritatea programatorilor, dezvoltarea de aplicatii pentru iOS, portarea aplicatiei pe Android si, eventual, alte platforme daca e cazul, PhoneGap vine cu o alternativa la acest algoritm.

Ajuns deja la versiunea 1.0 si sustinut complet din donatii, fiind gratuit, PhoneGap este un proiect si o alternativa extrem de fiabila in ceea ce priveste dezvoltarea de aplicatii in mediul portabil actual foarte variat.

Cu aproximativ 40.000 de descarcari in fiecare luna si 600.000 de la lansare, posibilitatea crearii de aplicatii pentru fiecare platforma devine mult mai prietenoasa cu ajutorul acestei aplicatii. PhoneGap nu face decat sa va ofere optiunea sa impachetati codul scris in HTML5, JavaScript sau CSS3 in formate de  aplicatii prietenoase cu iOS, Android, BlackBerry, Windows Phone, Bada si Symbian, insa acest concept de cross-platform se pare ca a prins foarte bine.

Tinand cont de cat de usor de utilizat sunt uneltele si comunitatea din spatele acestui proiect, aveti toate sansele ca tocmai sa va fi gasit motivatia necesara sa va apucati din nou de programare pentru dispozitivele inteligente care domina acum piata: smartphone-urile.