Chrome fara redare de continut H264

Chrome fara redare de continut H264

Daca in cazul player-elor software de continut multimedia poti instala oricand un codec in plus, in cazul browser-elor ai fi vrut sa nu fie nevoie. Chiar daca functionalitatea browserelor este in continua crestere cu add-on-uri sau toolbar-uri care apar si se actualizeaza din ce in ce mai des, un banal clip de pe internet te-ai fi asteptat sa-l poti reda in conditii optime fara eforturi suplimentare.

Din pacate Google, cu al sau Chrome, a luat o decizie diferita de acest crez. Pornind de la un proiect intitulat WebM, care si-a propus sa creeze un codec open source pentru continut online, Chrome nu va mai include in urmatoarea versiune suport pentru continut encodat in H264. Alternativa va ramane decodarea exclusiva de filme in format WebM(VP8) sau Theora. Acestea din urma sunt codec-uri open source, iar Google a mentionat ca va include suport de decodare si pentru alte codecuri, cu conditia sa fie la fel de “deschise”.

Interesant este faptul ca, indiferent de importanta formatului H.264 in continutul video online actual, pe care insusi dezvoltatorul Chrome o contientizeaza, suportul pentru decodarea acestuia va lipsi dintr-o viitoare versiune a browserului, iar resursele companiei vor fi redirectionate in conformitate cu crezul “open source”.


DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: