02 mart. 2011 | 08:07

CeBIT 2011 la netbook-uri – Azi, Asus

ACTUALITATE
CeBIT 2011 la netbook-uri - Azi, Asus

Chiar daca va numarati printre un mare de uilizatori entuziasti de iPhone [review iPhone 4], nimic nu va atrage atentia aupra schimbarilor in acest domeniu pana cand o companie precum Asus face schimbari importante.

Ganditi-va ce inseamna un netbook care nu se mai lauda cu un banal Atom la interior, ci cu “jucariile” celor de la AMD din gama Fusion. Asus s-a ocupat in noile modele exact de aceasta problema. Chiar daca vorbim de modele precum 1015 sau 1215, acestea au capatat ca sufix litera B si au facut trecerea la Fusion.

Pe langa detaliile estetice pe care le cunoasteti si le iubiti, sau nu, Asus a creat din aceste noi modele niste ntebook-uri foarte performante. Incepand cu abilitatile de decodare hardware HD si incheind cu includerea unor GPU-uri precum HD6250 (pana la 1 GB memorie dedicata) de la Radeon, va fi foarte greu sa nu va orientati extrem de serios, in momentul in care cautati un sistem portabil, catre noile EeePC-uri.

Ca un argument suplimentar, nici restul configuratiei din noile sisteme nu este de lepadat. Bluetooth 3.0, WiFi N, pana la 4 GB RAM si procesoare de la AMD, precum E350, toate intaresc ideea ca AMD va lua cu asalt acest configuratiile diverse. Incepand cu noile MacBook Pro-uri si incheind cu o viitoare serie de netbook-uri cu Fusion, da, va fi greu sa scapati de AMD.


Sursa: Engadget