08 dec. 2011 | 10:30

Ce a fost mai intai: iPad Apple sau iPad China?

ACTUALITATE
Ce a fost mai intai: iPad Apple sau iPad China?

Odata cu inceperea comercializarii iPad-ului in China, Apple a incercat sa patenteze denumirea produsului in tara respectiva din motive evidente. Surpriza a venit in momentul in care gigantul din Cupertino a aflat ca cineva are deja respectivul nume in portofoliul de patente.

Proview Technology, o companie cu sediu la Shenzen, chiar daca detinea patentul pe aceasta denumire de foarte mult timp, la nivel global le-a cedat celor de la Apple dreptul de utilizare a termentului „iPad”. Totusi, intr-un caz particular, divizia Proview Technology situata in China a refuzat sa cedeze dreptul pentru respectiva denumire. Si asa a inceput procesul, candva anul trecut.

Zilele acestea, un tribunal a respins cererea celor de la Apple de a detine dreptul de utilizare a termenului iPad in China. Lasand la o parte dezastrul acestui deznodamant, mai grav este ca Proview Technology nu vrea bani, in schimb vrea interzicerea comercializarii tabletelor cu iOS in Shenzen si Huizhou. In plus, daca totul va merge ca pe roate, demersuri pentru blocarea vanzarii de iPad-uri vor fi initiate si in restul Chinei.

La Smart IT orice platforma de dezvoltare este acceptata.

– CEA MAI AMPLA COMPETITIE DE WEB & MOBILE DIN ROMANIA –

Inscrie-ti aplicatia!

Aparent, Apple nu sta cu mainile in san, dar sunt slabe sanse ca ceva sa se schimbe.