Cat s-a chinuit Windows 7 sa depaseasca XP-ul

, 17 Oct, 10:20

statcounterw7dantetktk

Stat Counter Global Stats,  o autoritate destul de importanta cand vine vorba de sistemele care navigheaza pe internet, a dat publicitatii un set de cifre favorabile celui mai recent sistem de operare lansat de Microsoft, in fara de Windows 8, care se afla in beta.

Practic, doi ani i-au trebuit sistemului de operare Windows 7 pentru a-si depasi cel mai mare rival al sau, Windows XP, lansat in urma cu 10 ani. Astfel, statisticile arata ca la nivel global Windows 7 este acum cel mai popular sistem de operare, cu o cota de piata de 40%, in comparatie cu cele 38% asociate Windows-ului XP.

Windows Vista, unul din cele mai rasunatoare esecuri marca Microsoft, are 11% deja de cateva luni, mentinandu-si in continuare aceasta cifra.

OS X-ul celor de la Apple, marca cu mov in graficul de mai sus, vine pe locul 4, din pacate sub Windows Vista, insa este evident ca se afla intr-un trend ascendent. Platforma Linux se afla pe locul 5, in timp ce Other are o cota de 1,21% din piata.

Pentru informatii detaliate si pentru a va personaliza cateva grafice puteti apela cu incredere la website-ul StatCounter.

StatCounter-os-ww-monthly-200910-201110-bar

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail