Cand SF-ul devine realitate: tastatura si mouse fara componente mobile

Cand SF-ul devine realitate: tastatura si mouse fara componente mobile
Alexandru Rizea
Alexandru Rizea
15:41 29.11.2011

insert-coin-prototype-peripherals-incorporate-no-moving-parts

Am ajuns sa imbratisam cu entuziasm tot mai mare ideea de tastatura virtuala, datorita dispozitivelor extrem de populare cu ecran sensibil la atingere. Nu ar fi pacat sa nu transpunem aceeasi experienta in practica si atunci cand folosim desktop-ul?

Plecand de la premisa descrisa mai sus, Jason Giddings, un inventator pasionat de electronica, a creat prototipurile si se straduieste sa adune finantare prin proiectul Kickstarter, pentru un mouse si o tastatura extrem de atractive.

Create integral din sticla si oferind un suport foarte bine pus la punct pentru atingeri simultane,  cele doua dispozitive folosesc un algoritm asemanator cu cel al touchpad-urilor multitouch integrate in cele mai recente notebook-uri. Au fost create astfel un mouse si o tastatura din sticla.

deepcool

Tehnologia folosita este intitulata Frustrated Total Internal Reflection, care presupune utilizarea unei serii de LED-uri la baza dispozitivelor care folosesc reflexii pentru a trimite sau primi unde propagate pe toata suprafata dispozitivului. Pe langa faptul ca o atingere poate intrerupe sistemul de reflexii mentionat, o camera ultra compacta inregistreaza respectiva intrerupere si o trimite sistemului de operare ca pe o comanda.

La Smart IT orice platforma de dezvoltare este acceptata.

– CEA MAI AMPLA COMPETITIE DE WEB & MOBILE DIN ROMANIA –

Inscrie-ti aplicatia!

Exista si un video, iar daca va incanta suficient de mult puteti dona bani pentru transformarea acestui proiect intr-un produs real.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI