Camere cu 16 megapixeli in telefoanele mobile

Camere cu 16 megapixeli in telefoanele mobile
02:30 11.01.2011

Telefoanele mobile avanseaza tot mai mult in ceea ce priveste capabilitatile ecranului, ale functiilor, senzorilor. Mai nou, un producator de cipuri japonez, Renesas, care anul trecut s-a unit cu NEC, tot companie japoneza, vine cu o ditamai promisiunea: camere de 16 megapixeli pentru telefoane! Cui ii mai trebuie aparate foto?…

Noul cip de procesare a imaginii, CE150, va face posibila producerea de camere cu rezolutie de 16 megapixeli, sustine compania. E ceva, avand in vedere ca in prezent maximul atins este de 13 megapixeli.

Si inca ceva: noul cip va deschide drumul catre fotografiere continua de cinci ori mai rapida. Veti putea trage si filme full HD – de altfel, prin decembrie 2008 Renesas a dezvaluit un procesor video full HD pentru camerele din telefoane mobile.

Cipul-minune va ajunge in productie de masa doar peste doua luni, prin martie, iar Renesas avand in plan fabricarea a 1 milion de unitati lunar. O serie de mostre se pare ca sunt deja comercializate, pentru 48 de dolari bucata.


Sursa: CrunchGear

loading...