Camera foto de 1,3 milioane de euro

, 30 Mai, 19:10

Leica

Chiar daca trendul acum este Go Digital, indiferent daca vorbim de fotografiat sau filmat, se pare ca tehnologia clasica este si va fi apreciata mult timp de acum incolo.

Un exemplu al acestei afirmatii este dat in aceste zile de o casa de licitatii din Austria care a vandut un aparat foto Leica, in varsta de 88 ani, la fabulosul pret de 1,3 milioane de euro, aproximativ 1,9 milioane de dolari.

Nu stiu daca 1923 a fost cel mai bun an pentru ceva, insa faptul ca un produs creat in acel an se poate vinde cu astfel de suma este remarcabil. Daca WestLich, casa de licitatii care a organizat licitatia, aprecia ca produsul va fi achzitionat cu maxim 450.000 euro, nu mica le-a fost mirarea cand licitatia a evoluat timp de 20 de minute catre numarul fabulos din titlu.

In cazul in care va intrebati, da, aceasta este cea mai scumpa camera foto vanduta vreodata.

In ceea ce priveste cumparatorul, numele acestuia nu este cunoscut, este vorba despre un colectionar privat din Asia. Licitatia a inceput de la modesta suma de… 200.000 euro.

Fosta licitatie pentru acelasi model a avut loc in 2007, context in care Leica no.107 a fost vanduta cu doar 336.000 euro. Sa fie oare acestea repercursiunile perioadei de inflatie?


Sursa: Associated Press

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail