Cambridge cauta voluntari cu Android

, 21 Iun, 09:13

Cei mai multi dintre noi fugim de frica de a fi urmariti tot timpul prin intermediul telefoanelor mobile. Totusi, un numar considerabil de utilizatori nu sunt de aceeasi parere.

Device Analyzer Android, Device Analyzer

In urma unui studiu organizat de un grup de cercetatori de la Cambridge, peste 1000 de utilizatori de smartphone-uri cu Android au descarcat o aplicatie gratuita intitulata Device Analyzer, care se ocupa exclusiv cu inregistrarea intregii activitati care are loc pe al vostru telefon. Incepand cu momentele de inchidere/oprire, continuand cu aplicatii pe care le aveti instalate, cand le rulati, dupa cat timp se termina bateria, toate informatiile sunt colectate cu ajutorul unui proces care ruleaza permanent in fundal pe telefon.

Chiar daca cei de la Cambridge au insistat ca nu au nevoie de informatii private legate de utilizatori, au mentionat de asemenea ca nu pot promite ca informatiile personale vor fi indepartate din log-urile primite pe serverele Universitatii. Sa fie oare o satisfactie ascunsa ca cineva are acces la toate activitatile zilnice ale unora dintre noi?

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail