15 mart. 2011 | 17:59

Bon Jovi e suparat: Steve Jobs a nimicit industria muzicala

ACTUALITATE
Bon Jovi e suparat: Steve Jobs a nimicit industria muzicala

Jon Bon Jovi este de parere ca industria muzicala a fost “ucisa” de co-fondatorul Apple, Steve Jobs, prin al sau iTunes.

Care este nemultumirea rockerului? Ca experienta „magica” a cumpararii de discuri dintr-o pravalie a disparut pur si simplu, pentru ca rafturile lungi ale magazinelor au atins un anume grad de uzare si demodare, condus de succesul iTunes.

Copiii din ziua de astazi au pierdut intreaga experienta a acelor momente in care iti pui castile in urechi, dai volumul tare, imbraci geaca, inchizi ochii si te pierzi in valul unui album”, a declarat Bon Jovi in interviul acordat publicatiei The Sunday Times Magazine. „Mai e vorba si despre frumusetea cheltuirii banilor de buzunar si a cumpararii unui disc dupa coperta, fara sa stii cum suna, sau despre farmecul de a frunzari niste poze si a-ti lasa imaginatia sa zboare cu fiecare poza parcursa.”

Adevarul este ca toti avem momentele noastre de nostalgie, iar Bon Jovi si le-a consumat pentru site-ul revistei britanice. „Urasc sa vorbesc aidoma unui batranel, dar cam asa sunt si, fiti atenti, peste o generatie oamenii se vor intreba ce s-a intamplat – Steve Jobs este responsabil personal pentru distrugerea muzicii ca business.”

Are dreptatea sa, pe de o parte, as zice eu, ca cineva care a ascultat fosnetul inconfundabil al sunetului de vinil sub acul pickup-ului. Si acum mai am asezate frumos, desi prafuite, discuri cu tot felul de muzici pe care le ascult insa in format MP3. Pe de alta parte, sa fim sinceri, nimeni nu s-ar desparti de iPod-ul cel frumos si mult prea util de acum. Iar flexibilitatea serviciului iTunes ne-a cucerit pe toti.

Oricum, pe Bon Jovi veti avea ocazia de a-l auzi live pe 10 iulie 2011 in Piata Constitutiei din Bucuresti. Desigur, cantand.

Chiar asa, sunt curiosa: cand ati cumparat ultima data un CD? Si… sa indraznesc o intrebare mai “curajoasa”… mai are careva discuri de vinil?…


Sursa: MSN