BlackBerry Tag: Ultima sansa ca BlackBerry sa reinvie

BlackBerry Tag: Ultima sansa ca BlackBerry sa reinvie

bold-touch-2011-05-02

Dupa ce ieri o stire din The Telegraph anunta ca din cauza unor probleme la o ferma de servere a companiei din Anglia foarte multe smartphone-uri BlackBerry la nivel global nu au mai putut accesa nici o functie online a telefonului, inclusiv BackBerry Messneger, in capatul celalalt al lumii se deschideau orizonturi mai optimisiste.

Astlfel, RIM a recunoscut prin intermediul contulu oficial de Twitter ca unii utilizatori de BlackBerry din EMEA (Europe, Middle East si Africa) au toate sansele sa intampine probleme cu o mare parte din functiile telefonului, in Dubai era dat publicitatii un comunicat de presa.

E vorba de BlackBerry Tag, un serviciu care va fi inclus in BlackBerry OS 7 si va fi compatibil cu toate smartphone-urile cu NFC – Near Field Communication al companiei: Bold  9900/9920, Curve 9530/9360/9370.

Deoarece nu a fost facuta nici o demonstratie live si nici nu  a fost descrisa tehnologia folosita foarte tehnic, din comunicat se pare ca vorbim de o alta utilitate a ideii de NFC, care la inceput era doar pentru plata datoriilor bancare. Daca totul merge bine, printr-o singura atingere a doua smartphone-uri ale brandului, de ultima generatie, veti putea trimite imagini, contacte, continut multimedia, sau chiar si contacte BBM dintr-o lista in alta, totul fara dificultatea procesului de paring cu care ne-am obisnuit de la Bluetooth.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: