BenQ a lansat o noua gama de produse Eco – Monitoare, proiectoare si camere foto

BenQ a lansat o noua gama de produse Eco - Monitoare, proiectoare si camere foto

BenQ a lansat astazi in Romania o noua gama de produse din seria Eco, produse cu un consum redus de energie si un randament foarte bun. BenQ poate fi considerat un pionier in acest domeniu fiind unul dintre producatorii ce au lucrat intens la reducerea consumului de energie al panourilor LCD precum si a costurilor de ambalare si a materialelor din care sunt produse acestea. Astfel modele precum V2420H, un monitor de 24 de inci, lansat acum cativa ani ce detine un consum maxim de doar 40 W fiind printre primele ce foloseau tehnologia LED pentru iluminarea panoului.

De data aceasta vorbim de o serie noua de produse atat din gama monitoarelor cat si proiectoare sau camere foto. Au fost prezentate o multime de produse interesante pe care merita sa le mentionam si noi dealtfel. Ce trebuie sa stiti in mare este ca au fost lansate monitoare multimedia cat si pentru gaming, realizate in colaborare cu jucatori cunoscuti de Counter Strike, proiectoare speciale pentru sali de clasa cu o distanta minima fata de ecranul de proiectie foarte mica si noi camere foto din seria Bridge, acel segment din ce in ce mai cunoscut datorita unor modele ca NEX 5.

BenQ MW851UST – ultra short throw pentru sălile de clasă. Noul proiector destinat mediului educational are o serie de caracteristici care il fac cu adevarat un produs excelent. In primul rand are nevoie de doar 0,74 metri distanta fata de ecranul de proiectie pentru a afisa o imagine cu diagonala de 2,4 metri. Poate va intrebati cum reuseste aceasta performanta? Ei bine cu ajutorul unei oglinzi asezate chiar in fata obiectivului. Mai multe detalii cred ca va vor oferi imaginile din galeria de mai jos. O alta functie interesanta este Smart Eco, ce ajuta la economisirea energiei electrice consumate in functie de nivelul de contrast luminozitate si culoare afisate, si la cresterea autonomiei de functionare a lampii, toate acestea fara a afecta calitatea imaginii afisate. DLP Link este un standard ce permite fluidizarea informatiei digitale pentru a oferi de exemplu o cursivitate mai buna imaginilor 3D ce vor fi afisate.

[album: http://playtech.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/BenQ MW851UST/|width=480]

Gama de monitoare primeste noi modele de 22, 24 si 27 inci.

BenQ RL2240H – Este un monitor creat in colaborare cu producatorul de echipamente pentru jocuri Zowie Gear si cu echipa de starcraft binecunoscuta sub numele de Startale. Gandit pentru pasionatii de strategie monitorul este echipat cu Funcţia Black eQualizer ce evidenţiază detalii importante ale imaginii prin sporirea vizibilităţii în zonele întunecate. Datorită acestei caracteristici, jucătorul poate să ajusteze luminozitatea ecranului evitând supra-expunerea cu niveluri de alb, având astfel posibilitatea să evidenţieze detalii importante.

BenQ XL 2420T – Este un monitor pentru jocurile ce au nevoie de un frame-rate cat mai redus, jocurile rapide de genul shooter-elor. ). Acesta este creat  în colaborare cu legendele Counter Strike Tommy “Potti” Ingemarsson, Emil “HeatoN” Christensen, Abdisamad “SpawN” Mohamed, Michael “ahl” Korduner şi Christer “fisker” Eriksson, si are un timp de răspuns de 2ms şi o rată de reîmprospătare de 120Hz. Bineinteles ca este astfel compatibil si cu ochelarii activi si placile grafice capabile 3D stereoscopic.

EW2730 si GL2750HM – Acestea sunt doua monitoare cu iluminare LED de 27 inci in diagonala si cu o rezolutie FullHD.

BenQ EW2730V VA+LED are o rata a contrastului de 3000:1 (cel putin cea specificata de producator pe care o vom verifica si noi la momentul review-ului). Contrastul dinamic nu cred ca mai are rost sa il mentionam, a trecut de mult de 6 zero-uri. Din punct de vedere al conectivitatii, monitorul dispune de intrari atat analogice cat si digitale si de asemena si 4 porturi USB alimentate pentru diverse periferice. Mai jos o galerie de imagini cu aceasta bijuterie pentru gamerii pasionati.

[album: http://playtech.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/BenQ EW2730V/|width=480]

BenQ GL2750HM este o varianta mai accesibila a monitorului de 27 prezentata mai sus. Este destinat lucrului la birou, are o conectivitate mai redusa, doar DVI si HDMI insa incorporeaza aceeasi tehnologie ce ii permite un timp de raspuns de doar 2 milisecunde. (De asemenea sunt tare curios daca aceasta este cifra reala.) Mai jos o galerie si cu aceasta frumusete mai accesibila ca pret pentru utilizatorii de rand.

[album: http://playtech.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/BenQ GL2750HM/|width=480]

Segmentul de camere foto nu a fost nici el neglijat, mai ales ca piata sa obisnuit din partea lui BenQ la o calitate si la un pret mai mult decat decent pentru toate produsele din aceasta gama. Daca alti producatori au insistat pana acum destul de mult pe segmentul camerelor Bridge, ce doresc sa detina o performanta asemanatoare DSLR-urilor la un pret mai redus si intr-un body de asemenea mai mic. Noiel camere foto GH600 si GH700 detin un senzor de imagine CCD de 16 Megapixeli, un stabilizator optic de imagine, si efecte gen HDR. Filmarea se poate de asemenea realiza la rezolutie FullHD cu aceste camere la 30 de cadre pe secunda.Ambele modele mi se par sincer foarte apropiate daca nu chiar identice la design cu celebrul H1, de la o alta companie concurenta producatoare de acest tip de produse. GH600 deocamdata se pare ca va fi disponibila in doua variante de culori. Cel putin pe alb mi se pare absolut atragatoare. Nu este nici obisnuitul negru nici atat de pretentiosul argintiu, ci culoarea alba. Mai jos imaginile pentru a va convinge.

[album: http://playtech.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/BenQ GH600/|width=480]

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: