Asus prezinta Matrix GTX 580 Platinum cu overclocking din fabrica

Asus prezinta Matrix GTX 580 Platinum cu overclocking din fabrica

Asus a prezentat un nou model al placii video GTX 580, intitulat Matrix Platinum, insa nu oricum, ci cu overclocking din fabrica.

Procesorul este impins pana la 816 Mhz si dispune de 1,5 GB de memorie video GDDR5 si 512 nuclee CUDA, facand-o astfel una din cele mai puternice placi video de pe piata.

Cei de la Asus sunt constienti ca aceasta placa va fi cumparata numai de entuziasti si ofera posibilitatea atat a modificarii voltajelor, cat si a monitorizarii acestora. In cazul unei greseli, placa dispune si de un buton de „Safe Mode” prin care setarile utilizatorilor sunt anulate si intoarse la standardul impus de Asus. Pe langa acest buton, placa va include doi conectori DVI, un port HDMI si un DisplayPort, plus posibilitatea de a o lega in SLi impreuna cu alte trei placi Nvidia.

Pe langa versiunea Matrix 580 Platinum, Asus pregateste si un nou produs video numit Mars II, care va fi compus din doua placi GTX 580 si  care va dispune astfel de 3GB de memorie video. Alte detalii tehnice despre frecventa la care va rula Mars II sau numarul de shadere nu sunt cunoscute inca, cum nu stim nici data la care noua generatie de placi Asus va fi lansata sau pretul pentru care vor fi disponibila in magazine.


Sursa: Electronista

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: